preobrazba z obrazno jogo barbara marjetic patricijacv

Preobrazba z obrazno jogo – Barbara

Preobrazba z obrazno jogo – Barbara

Z veseljem predstavljam žensko, ki je prišla k meni z namenom, da se znebi vidnih gravitacij na njenem obrazu kot so podbradek, “hrčkove vrečke” na čeljustnem delu in na spodnjem delu ličnic, ustaviti padec ustnih kotičkov in okrepiti ter poudariti linijo med obrazom in vratom.

V tem zapisu se bomo osredotočili na to kako se je Barbara skozi proces vadbe obrazne joge spreminjala, kaj je postala njena motivacija za redno izvajanje obrazne joge. 

Kot inštruktorica sem jo opazovala skozi celoten proces. Na začetku vadb se osredotočim na vaje, ki dvignejo in podprejo celoten obraz. Ne glede kakšen cilj imamo, moramo se zavedati, da so obrazne mišice med sabo zelo prepletene in kondicija ene vpliva na kondicijo druge. Če smo z obrazom malo ali pa sploh nič trenirali je prava pot ta, da najprej sploh ozavestimo, da imamo obrazne mišice, poskušamo največje mišice postopoma dvigovati, zadržati v določenem položaju in nato pričeti z njimi trenirati. Šele nato lahko ustvarimo dolgoročen učinek, ki traja. 

Z Barbaro vsa se osredotočili kot sem že omenila na aktivacijo vseh 57 mišic in nato pričeli z vadbo na zgornjem, spodnjem in srednjem delu. Predvsem s tem namenom, da se je skozi proces vadbe pokazalo katere obrazne mišice so tiste, ki naredijo največji push up učinek pri izvedi vaj. 

Pri tem je pomembno poudariti, da je vsako obraz drugačen, smo invidualni in za nekoga določena obrazna vaja deluje bolj na drugega manj.

Procesu je potrebno zaupati, izvajati domače naloge, ki jih podam in biti potrpežljiv. 

 

preobrazba z obrazno jogo barbara marjetic patricijacv

Barbara pravi, da so ji vaje bile na začetku naporne in je ugotovila, da je zelo pomembno, da se jih dela pravilno. Pravi, da je to res pravi trening. Ko je tehniko osvojila, so ji vaje postale lahke in jih sedaj rada izvaja.

Med posameznimi vadbami se je Barbara srečevala z raznoraznimi izzivi.

Eden izmed njih katerega bi rada izpostavila je motivacija in cilj. Ko se odločimo za izvajanje obrazne joge pod vodstvom usposobljene inštruktorice potem moramo procesu in inštruktorici zaupati. Predvsem z vidika kdaj je čas za nove vaje, koliko ponovitev ipd. 

Predvsem je potrebno zaupati sebi, svojim obraznim mišicam in obrazu. Ko se lotimo preobrazbe moramo na poti do cilja uživati. 

 

Kaj storiti ko motivacija pade? 

Barbaro sem tudi, ko nisva vadili povprašala po tem kako ji gredo doma vadbe. S tem je pridobila mojo 100% podporo.

Po približno dveh tednih je Barbara dejala, da ima občutek, da se napredek na njenem obrazu še nič ne pozna. Zaupala mi je tudi, da ima občutek, kot da ji je obraz še bolj gravitiral.

Nato sem jo pomirila. Kajti to je normalen del procesa. 

Prvi učinek pri izvajanju obraznih vaj je lahko res takšen, da je občutek, da je obraz še bolj gravitiral. 

Zakaj? Ker z vadbo obrazne joge spodbudimo limfo.  To pomeni, da je vsa zastala tekočina, ki se je na obrazu dolgo časa nabirala in stala, končno prebudila in odplavila. Zato so tiste nevidne gube postale še bolj vidne.

V tem primeru je bila Barbara na zelo dobri poti do izjemnega rezultata. 

Ko se z vajami mišice okrepijo se vse skupaj prične poznati in tudi obraz se prične dvigovati.

Logično je, da bomo skozi proces vadbe izgubili motivacijo pa vendar z usposobljeno inštruktorico bomo motivacijo tudi hitro pridobili nazaj. 

V življenju so vzponi in padci kar je normalno in tako je tudi pri vadbi. 

Ko se odločimo za spremembo si postavimo prioritete.

Vsi razpolagamo s 24 urami časa na dan, v kaj ga investiramo je pa odvisno od nas samih in kakšne prioritete si postavimo. 

HKRATI TE VABIM, DA MI SPODAJ PIŠEŠ. KAKŠNE SO TVOJE ŽELJE IN CILJ TER NATO SKUPAJ NAJDEVA UGODNO REŠITEV IN INDIVIDUALNO VADBO OBRAZNE JOGE PRIMERNO ZATE

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest

Preberite tudi

joga-obraza-podbradek-patricijacv-pomaljevanje-obraza-obrazna-vadba

Vadba proti podbradku

Vadba za ohlajanje pregrete glave je namenjena temu, da ko smo pod stresom je glava polna begajočih misli, je vroča, v telo nas pa zebe. Spodnji del, maternica je hladna....
Vadba-za-ohlajanje-pregrete-glave-patricijacv-joga-obraza-podbradek-obrazna-joga-face-yoga

Vadba za ohlajanje pregrete glave

Vadba za ohlajanje pregrete glave je namenjena temu, da ko smo pod stresom je glava polna begajočih misli, je vroča, v telo nas pa zebe. Spodnji del, maternica je hladna. ...
Obrazna vadba

Kaj je obrazni roler in kako ga uporabljati

Velikokrat posvetimo svojemu telesu ogromno pozornosti. Hodimo v fitnes, pilates, jogo, kolesarimo, gremo v hribe in še bi lahko naštevala. Telesu privoščimo tudi kakšen tretma v zdravilišču, gremo na masažo...
patricijacv obrazna vadba obisk camp nou

Obisk Camp Nou

Obisk stadiona v Barcelni – Camp Nou