obrazne vaje za dober spanec min

Obrazne vaje za dober spanec

Obrazne vaje za dober spanec

Zame je večerni ritual najpomembnejši saj z njem pripravim svoje telo na kvaliteten spanec. Da lahko telo preklopi na regeneracijo je nujno potrebno izklopiti stresne hormone.

KORTIZOL – stresni hormon

Če ga imamo premalo -> smo brez energije
Če ga imamo preveč -> smo hiperaktivni in na trenutke popolnoma izčrpani

Če gremo zvečer spat pod stresom se ponoči ne regeneriramo in če se ne regeneriramo lahko kasneje zbolimo, se hitreje postaramo kot bi se sicer in zjutraj nimamo prave energije in fokusa za delo.

Meni najbolj pomaga, da preklopim iz simpatičnega v parasimpatični živčni sistem na ta način, da poskrbim za:

 • Čeljustni sklep
 • Spodnjo veko
 • Trebušno dihanje

Na spodnjo veko najbolj vplivajo 3 dejavniki: SPANJE + PREHRANA + STRES

Več kot imamo motečih dejavnikov hitreje se področje spodnje veke napolni s tekočino. Vaje za spodnjo veko pomagajo, da zastalo vodo potisnemo ven.

Spodnja veka je že v osnovi najbolj zakompliciran in obremenjen del obraza. Lobanja je narejena na takšen način, da je v tem delu luknja. Na udrt del je pripeta mišica, zaradi tega se tu zadržuje ogromno vode. Prav tako jo navzdol vlečejo lične mišice, na njo polzita čelna mišica in zgornja veka. Potrebuje veliko treninga.

Na tem delu se najhitreje pozna, če je oseba bolna, zabuhla in utrujena.

Poleg zgoraj naštetih dejavnikov mi zvečer pomaga se umiriti in mirno zaspati:

 • Čaj
  Me pogreje in ohladi pregreto glavo. Najbolje je spiti čaj, ki vsebuje tulsi rastlino, saj pomaga pri tem, da telo preklopi iz stresa v regeneracijo.
 • Magnezij
  Magnezij me zvečer lepo umiri. Najbolj se priporoča magnezijev citrat.
 • Vaja iz hvaležnosti
  Vaja je izredno preprosta in ima ogromen učinek predvsem, če se jo izvaja vsakodnevno. Namreč zvečer, ko se uležemo v posteljo nam velikokrat misli begajo sem ter tja. Velikokrat se zvečer fokusiramo na to kaj še nismo opravili, kaj ni bilo v redu narejeno,.. Na ta način se glava ne sprosti in naše telo ne preklopi v stanje počitka in regeneracije.

Misli je potrebno vsakodnevno zaposliti in trenirati, da ne begajo sem ter tja ampak, da smo mi sami kreatorji svojih misli.

Vaja iz hvaležnosti je moja najljubša, saj se zvečer fokusiram na pozitivne stvari, dogodke za katere sem hvaležna, da so se mi čez dan zgodili.

Naloga:

Predlagam ti, da si za začetek zapišeš eno ali dve stvari za katere si hvaležen/hvaležna, nato vsak dan nadaljuj in povečuj hvaležnost. Na ta način se bodo tvoje misli sprostile, postal/a boš poln/a vsega lepega kar se ti je čez dan zgodilo in spanec bo miren in učinkovit.

 

mocne krozne misice patricija patricijacv joga obraza savina atai presenecenje zelena oaza masaza celjustizajemanje diamantspa za oci slika

Spletna šola je nadgradnja uspešno lansiranega lanskoletnega programa vadb obrazne joge.

3 do 4x tedenske vadbe tao joge obraza, ki trajajo 20 do 30 minut. 

Mesečno članstvo.

Vidni rezultati tako na počutju kot tudi na vizualnem izgledu.

V kolikor nisi z nami v živo si vadbe lahko ogledaš za nazaj.

Joga obraza naj postane tvoja rutina tako kot vsakdanje umivanje zob.

Deli vsebino:

Facebook
Pinterest

Preberite tudi

joga-obraza-podbradek-patricijacv-pomaljevanje-obraza-obrazna-vadba

Vadba proti podbradku

Vadba za ohlajanje pregrete glave je namenjena temu, da ko smo pod stresom je glava polna begajočih misli, je vroča, v telo nas pa zebe. Spodnji del, maternica je hladna....
Vadba-za-ohlajanje-pregrete-glave-patricijacv-joga-obraza-podbradek-obrazna-joga-face-yoga

Vadba za ohlajanje pregrete glave

Vadba za ohlajanje pregrete glave je namenjena temu, da ko smo pod stresom je glava polna begajočih misli, je vroča, v telo nas pa zebe. Spodnji del, maternica je hladna. ...
Obrazna vadba

Kaj je obrazni roler in kako ga uporabljati

Velikokrat posvetimo svojemu telesu ogromno pozornosti. Hodimo v fitnes, pilates, jogo, kolesarimo, gremo v hribe in še bi lahko naštevala. Telesu privoščimo tudi kakšen tretma v zdravilišču, gremo na masažo...
patricijacv obrazna vadba obisk camp nou

Obisk Camp Nou

Obisk stadiona v Barcelni – Camp Nou