najpogostejsih napak pri izvajanju obrazne joge patricijacv joga obraza podbradek gube na obrazu podbradek

5 najpogostejših napak pri izvajanju obrazne joge

Spoznaj 5 najpogostejših napak pri izvajanju obrazne joge.

Napak je sicer še veliko več, vendar te napake so tiste,
ki so najpogostejše pri izvajanju obrazne joge.

Skupaj bomo napake razčlenili in našli rešitve kako jih odpraviti. 

Zavedati se je potrebno, da vsak, ki se loti obrazne joge naredi kakšno napako. Pravzaprav je napake priporočljivo na začetku izvajati. Predvsem zato, ker ko se napak zavedamo jih odpravimo in točno vemo kaj ni okej in kaj nas ne pripelje do želenega učinka. Skratka to pomeni, da ko izvajamo obrazno jogo in delamo določene napake je pomembno, da se napak zavedamo in iščemo ugodne rešitve zanje

S takšnim pristopom bomo rastli, se izboljšali tako pri obrazni jogi kot na splošno v življenju. 

Zapomnimo si, vsaka napaka, ovira, je razlog za praznovanje. Obrnimo jo sebi v prid, da se nekaj naučimo, oviro preskočimo in iščemo rešitev. 

Na ta način bomo zrastli osebnostno in se v sebi počutili kot pravi zmagovalci. 

1. NAPAKA – “REZULTATI BODO PRIŠLI ČEZ NOČ”

pet najpogostejsih napak pri izvajanju obrazne joge gube obraz patricijacv podbradek podocnjaki

Zavedati se je potrebno, da rezultati še zdaleč ne bodo prišli čez noč.

Poglejmo si izmišljen primer. Ana je kupila na 56 dnevni spletni program obrazne joge. Njen cilj je izguba podbradka. Dva tedna je izvajala vadbo po 56 dnevnem spletnem programu. Vendar rezultata, ki ga je pričakovala ni bilo. 

Zakaj? Spletni program je sestavljen tako, da je potrebno iti skozi celotna dva meseca. Namreč prva dva tedna sta namenjena popolnoma drugi skupini obraznih mišic in ne podbradku.

Ker je bila tako fokusirana na svoj podbradek ni opazila drugih pozitivnih učinkov in sprememb. Koža ji je zasijala, mozolji so se ji zmanjšali, njene oči so dobile poseben žar. Prav tako so se ji zaradi vaje s katerim vplivamo na temporalni del (senčni del) polikale gube okoli oči. Njene oči so se ji razprle in poudarile. 

Ko smo fokusirani “samo” na en izid, na en rezultat smo lahko razočarani. Zavedati se moramo, da je za vsako stvar, ki jo počnemo potreben čas.

Tudi če se odločimo imeti six packe na trebuhu, jih žal ne bomo dobili po enem samem trebušnjaku, lahko pa bomo po 2 dneh že v boljši kondiciji in to je napredek, čeprav vidnega rezultata še vedno ni.  

2. NAPAKA – “NA HITRO OPRAVIM OBRAZNI TRENING.”

pet najpogostejsih napak pri izvajanju obrazne joge gube obraz patricijacv podbradek podocnjaki

Obrazne vaje je mogoče opraviti na hitro in počasi. Vendar moramo biti pri tem izredno pazljivi. 

Ko se spoznavamo z obrazno jogo si moramo zanjo vzeti čas. Predvsem zato ker naše mišice še niso zgrajene, niti ne vemo katero dvigujemo, kaj dvigujemo in kam pritiskamo z rokami. 

Ko obrazne vaje osvojimo se lahko odločimo ali bomo trening naredili na hitro ali počasi.

3. NAPAKA “AHH, TI KORAKI SO KAR NEKAJ, SAJ LAHKO NAENKRAT NAREDIM VSE KORAKE.”

pet najpogostejsih napak pri izvajanju obrazne joge gube obraz patricijacv podbradek podocnjaki

Vsaka vaja obrazne joge je sestavljena iz več korakov. Korake je potrebno nizati enega za drugim. Najprej naredimo prvi gib in ga držimo do konca celotne vaje. Naredimo drugi gib in ga enako ne popustimo do konca celotne vaje in tako dalje. Držimo vse prejšnje gibe in jih ne popuščamo. Korak za korakom nizamo počasi. Ko izvajamo obrazne vaje na ta način ujamemo trenutke, ko želi obraz popustiti in zategnemo obrazne mišice še bolj ter nadaljujemo. 

Ne popuščamo. 

Na ta način pridemo do pravih rezultatov s treningom obrazne joge. 

4. NAPAKA “PRIMERJANJE Z DRUGIMI. “

pet najpogostejsih napak pri izvajanju obrazne joge gube obraz patricijacv podbradek podocnjaki

Ljudje smo bitja, ki se radi primerjamo z drugimi. In če nam nekaj ne gre tako kot sosedu je že vse narobe. 

Potrebno se je zavedati, da smo vsi individualni. To kar je všeč meni lahko, da tebi ne odgovarja. Enako je pri naših obraznih mišicah. Nekomu bo določena vaja prijela takoj, drug se bo moral truditi več tednov. Imamo različno fizionomijo obraza, različen tip gravitacije obraza in nenazadnje drugačen slog ter stopnjo stresa v življenju. 

Vse to vpliva kako se bodo naše mišice odzivale in kakšen bo rezultat.

Primerjajmo se lahko samo sami s sabo. Kakšni smo bili na začetku vadbe in kako se počutimo sedaj, kaj vse se je spremenilo in ali smo stopničko višje kot smo bili na začetku. 

To je pravo in zdravo primerjanje in na ta način v sebi začutimo tisto pravo zmago. 

 

5. NAPAKA “IZVAJAM OBRAZNO JOGO, OSTALE NAVADE NE SPREMENIM.”

pet najpogostejsih napak pri izvajanju obrazne joge gube obraz patricijacv podbradek podocnjaki

Obrazna joga je en mozaik v naši sliki. Ko se lotimo izboljšati svoj življenjski slog, kvaliteto našega življenja ali na splošno polikati gubice in ohraniti mladosten videz se je dobro tega lotiti iz različnih kotov. 

Izvajamo obrazno jogo, spremenimo prehranske navade, zmanjšamo stres, beremo, pišemo dnevnik hvaležnosti in še marsikaj. Vsak se odloči kaj in koliko bo vase investiral. 

Pri vizualnem videzu obraza je za sijoč obraz potrebno ne samo trenirati obrazno jogo, tu in tam je super iti na kakšen lepotni tretma v salon, skrbeti za svojo kožo. Z obraznimi vajami vplivamo na mišice, na kožo pa vpliva več različnih dejavnikov kot je UV sevanje, hidracija kože – tako kot mi potrebujemo za življenje vodo, jo potrebuje tudi naša koža. 

Spoznali smo 5 najpogostejših napak pri izvajanju obrazne joge in verjamem, da jih pri 8 tedenskem spletnem programu ne bomo izvajali oziroma, če se bo zgodilo, da bomo karkoli od tega počeli bomo to ozavestili in spremenili. 

Če nismo zadovoljni z nečim, potem moramo nekaj spremeniti ali pri sebi, pri svojem delovanju. Na ta način bomo opazili vidno spremembo.

Deli vsebino:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+

Preberite tudi

Pogovor s sandro zadravec sandra zadravec joga obraza obrazna joga juicy woman podbradek gube patricijacv patricija cafuta vinksel podocnjaki vadba individualni program

Gostja Sandra Zadravec

Sandra Zadravec je osebna trenerka, inštruktorica tao obrazne joge in juicy woman. Njeno poslanstvo je združevati znanja iz več strani. Pravi, da bolj kot raziskuje, bolj opaža, da je vse...
Gostja angelina ana rinaldi obrazna joga podbradek magnetizem odnosi partnerstvo gube patricijacv cafuta vinksel

Gostja Angelina A. Rinaldi

Angelina Ana Rinaldi je High Performance Coach. Na eni strani pomaga visokemu profilu poslovnežev, v glavnini managerjev, s taktičnim sprejemanjem odločitev ter soočanjem s stresnimi situacijami v podjetju. Na drugi...
udelezenke dnevnega programa obrazne joge del obrazna joga patricijacv podbradek gube

Udeleženke 56 dnevnega programa obrazne joge – 2.del

Moram priznati, da sem komaj čakala torek, ko je potekala vadba v živo, saj je bila to moja prva takšna izkušnja. pravi Andreja V tem zapisu ti predstavljam nekaj udeleženk...
Udelezenke dnevnega programa obrazne joge del obrazna joga podbradek patricijaacv

Udeleženke 56 dnevnega programa obrazne joge – 1.del

Prvič v življenju sem svoje želje znala postaviti na prvo mesto, pred željami drugih. pravi Bernardka V tem zapisu so zbrane izjave žensk, ki so se že udeležile 56 dnevnega...