3.vaja joge obraza – Grad obilja

NAVIGACIJA PO KORAKIH

STOLP 1. POLNJENJE PALAČE OBILJA
KORAK 1.

Blazinice prstov položi na obrvi. Močno jih pričvrsti.

KORAK 2.

Pritisni noter v obrvi in povleci gor in narazen. Področje med obrvmi se razpre.

KORAK 3.

Drži ta položaj in se namršči kot da si zelo huda.

KORAK 4.

Oči poskušaj zapreti in hkrati potiskaj čelo navzdol.

KORAK 5.

Vdihni in ob izdihu poglej v sredico glave. V tem položaju naredi tri dihe.

STOLP 2. DVIG ČELA
KORAK 1.

Čelo potisni navzdol.

KORAK 2.

Prepleti dlani in jih položi na čelo tako da pokriješ tudi področje obrvi in med obrvmi.

KORAK 3.

Čelo potiskaj navzdol, dlani navzgor.

KORAK 4.

V tem položaju naredi tri trebušne dihe.

STOLP 3. POVLEK ČELA
KORAK 1.

Namršči čelo navzdol.

KORAK 2.

Z prsti oblikuj narobe obrnjeno črko V. Prstanca sta na začetku obrvi, kazalca se na sredini čela stikata. Pritisni noter v čelo, povleci gor in narazen. Področje med obrvmi se razpre.

KORAK 3.

Drži ta položaj in se namršči kot da si zelo huda.

KORAK 4.

Oči poskušaj zapreti in hkrati potiskaj čelo navzdol.

KORAK 5.

Vdihni in ob izdihu poglej v sredico glave. Naredi tri dihe v tem položaju.

STOLP 4. MOST MED SONCEM IN LUNO
KORAK 1.

Pete dlani položi v senčni del tako, da se dlani dotikajo čela, frontalnega dela, spodnje in zgornje veke in temporalnega oziroma senčnega dela.

KORAK 2.

Pritisni noter v senčni del in povleci nazaj.

KORAK 3.

Nato močno zamiži in začuti kako se senčni del odzove.

KORAK 4.

V tem položaju naredi 3 trebušne dihe.

LEPOTNI UČINEK

Obrazna vaja Grad obilja razira pogled in oči. Gube okoli oči se zmanjšajo in z redno vadbo popolnoma izginejo. Področje med obrvmi se razpre, gube, ki nastajajo med obrvmi se zmanjšajo ali izginejo. Ker z vajo dvigujemo čelo in brišemo gube na čelu postane čelna oziroma frontalna mišica močna. Ko je frontalna mišica močna se ustvari nevidna barikada zato se tudi spodnja veka in obnosni del okrepi.  Gube na stranskem delu oči se polikajo. Zaradi stimulacije senčnega oziroma temporalnega dela se dvigne linija senčni del, lica in ustni kotički. Zakaj? Ker je 80% dviga oziroma padca našega obraza odvisnega od senčnega dela. Ko imamo senčni del močan se omenjena linija postavi na svoje mesto.

EMOCIONALNI UČINEK

Vaja vpliva na jetra, jetrno energijo. Čustvo, ki pripada jetrom je jeza. Z vajo Grad obilja se nam razširi vizija, fokus in moč. Pričnemo pravilno in na konstruktiven način izražati jezo. Z vajo Grad obilja močno vplivamo tudi na partnerstvo. Z obrazno vajo vplivamo na vid, ki se nam prične z leti slabšati.

POMLAJEVANJE HORMONOV IN ŽLEZ V GLAVI

Z obrazno vajo Grad obilja močno vplivamo na žleze v glavi. Ko aktiviramo oči aktiviramo hipotalamus. S tem ko ga aktiviramo vplivamo na optimalno delovanje hormonov, adrenalina, spolnih hormonov, stresnih. Ko hipotalamus optimalno deluje potem znamo preklapljati iz stresa v regeneracijo. Preko senčnega oziroma temporalnega dela dostopamo do žlez v glavi. Proizvajati se nam pričnejo anti-stresni hormoni. Ko se aktivira področje med obrvi katerega aktiviramo z vadbo Grad obilja prav tako stimuliramo žleze v glavi saj se tudi tukaj nahaja akupresurna točka, ki vpliva na žleze v glavi.

PATRICIJA SVETUJE

Ko izvajamo vajo Grad obilja pazimo, da se nam ne pričnejo vklapljati ostale spodnje mišic ena obrazu. Preverimo ali morda stiskamo ustnice skupaj, morda stiskamo čeljustni sklep in tiščimo zobe skupaj. V kolikor to opazimo zavestno sprostimo spodnji del obraza.