2.vaja joge obraza – Zlato zrno

NAVIGACIJA PO KORAKIH

KORAK 1.

S kazalcema zmasiraj ustne kotičke in jih rahlo privzdigni. Naredi AAAA. 

KORAK 2.

Vdihni in ob izdihu iz A naredi EEEEE.

KORAK 3.

Vdihni in ob izdihu daj zgornjo ustnico čez zobe.

KORAK 4.

Dvigni ustne kotičke. Dihaj.

KORAK 5.

S prsti si pokrij nežno pokrij mimiko na obrazu. V tem položaju dihaj trebušno in drži ta položaj vsaj 2 minuti.

LEPOTNI UČINEK

Vaja joge obraza Zlato zrno naredi močan dvig ustnih kotičkov. Gube nad zgornjo ustnico se zgladijo, omilijo in z rednim treningom izginejo. Vaja lepo vpliva na področje okoli ust, na ustno krožno mišico in mišico denarnico (Buccinator mišico), ki je zelo globoka in težka mišična plast. Ko je omenjena mišica v dobri formi potem ne nastajajo vrečke in gube na spodjem delu lic.

EMOCIONALNI UČINEK

Ko izvajamo vajo Zlato zrno se nam dvignejo ustni kotički. Dvig ustnih kotičkov prinaša proizvodnjo hormona sreče – serotonina. Zato obrazna vaja dviguje naše razpoloženje.

POMLAJEVANJE HORMONOV IN ŽLEZ V GLAVI

Vaja ne doseže žlez v glavi ampak doseže ženske žleze in hormone. Odlična je za ženske hormone, maternico, jajčnike, za libido. Vaja dviguje linijo maternica, jajčniki, prsi in ustni kotički. Zlato zrno ugodno vpliva na vse težave z ženskimi hormoni, libido, zanositvijo in menopavzo.

PATRICIJA SVETUJE

Vajo izvajamo tako dolgo dokler ne začutimo, da nas ustni kotički  zapečejo. Tako vemo, da so se mišice odzvale. Ko izvajamo vajo si predstavljamo, da se celotna linija od maternice, jajčnikov, prsnih bradavičk, prsi in vse do ustnih kotičkov dviga navzgor. Ko zaključimo vajo jo počasi popustimo, zato, da ohranimo nasmeh in si ga v mislih zataknemo za ušesa.