1.vaja joge obraza – Lifting vsega

NAVIGACIJA PO KORAKIH

KORAK 1.

Naredi dolg in ozek O. 

KORAK 2.

Vdihni in ob izdihu obe ustnici povleci navznoter, čez zobe in malce dvigni ustne kotičke. 

KORAK 3.

Vdihni in ob izdihu dvigni lička v širok nasmeh.

KORAK 4.

Zapri oči in pod zaprtimi očmi poglej v notranjost glave, proti temenu.

KORAK 5.

Potisni brado naprej in glavo nazaj.

KORAK 6.

Dlani oblikuj v pesti in jih dvigni ob telesu.

Dihaj in v tem položaju naredi 9 dolgih trebušnih dihov. Vajo večkrat ponovi.

KORAK 7.

Počasi začni popuščati obraz, vračati glavo nazaj, sprosti lička in usta. Zmasiraj grleni del in prsnico. Vizualiziraj si svojo žlezo ščitnico in timus. Oči imej zaprte. Vdihni in izdihni ves zrak iz telesa. Ob zadrževanju diha glej v levo in desno možgansko polovico. Ko ne moreš več zadrževati diha normalno zadihaj. S tem brišeš travme in prižigaš žleze v glavi.

Nato si predstavljaj, da okoli svojih žlez narediš svetlobni krog. Oči so zaprte. Ko si pripravljena lahko počasi odpreš oči.

LEPOTNI UČINEK

Vaja obrazne joge dviguje celoten obraz. V kolikor Lifting vsega izvajamo 5 minut na dan ustavimo gravitacijo za 24 ur. Pri obrazni vaji se aktivirajo vse mišice obraza, vratu in lobanjske mišice. Koža po obrazni vaji zasije, se prekrvavi zato obraz deluje svež, spočit in pomlajen.

EMOCIONALNI UČINEK

V kolikor čutimo padec energije, meglo v glavi nam vaja Lifting vsega prinaša fokus, vizijo in energijo. Vaja obrazne joge briše travme in prepričanja, ki smo jih pridobili tekom življenja.

POMLAJEVANJE HORMONOV IN ŽLEZ V GLAVI

Z vajo obrazne joge Lifitng vsega masiramo možgane in žleze v glavi. Vaja je proti Alzheimerju, demenci in preprečuje možgansko kap. Z vajo si zgradimo močan živčni sistem.

PATRICIJA SVETUJE

Lifting vsega izvajamo počasi. Pri vsakem koraku vizualiziramo kako se nam obrazne mišice dvigujejo navzgor in kako se nam obraz prekrvavi in zasije. Po končani vaji/vadbi naredimo 3 globoke trebušne dihe zavestno opazujemo kako se fizično počutimo po vaji Lifitng vsega.